Folytatódhat a munka!

A múlt héten a havazás és a hideg miatt megszakadt a műfüves pálya építése. Most azonban enyhülni látszik az idő, s a tervek szerint folytatódik a játéktér kialakítása. Ujj Zoltánnal, a kivitelezővel beszélgettem ezen a héten is.


Az elmúlt héten nemigen lehetett haladni az időjárás miatt. Mi a helyzet most a pályával és a munkával?

Elvileg ezen a héten kicsit kegyesebb lesz hozzánk az időjárás, tehát a műfüvesek azt mondták, hogy ha az eső nyomai eltűnnek, akkor holnap folytatják a munkát. Mivel a ragasztáshoz 10-12 foknál melegebbnek kell lennie, ezért ez főként a még le nem terített műfű elhelyezésére vonatkozik.
 
Gondolom a ragasztást a műfű nedvessége is befolyásolja.
 
Igen, de a mai idő kifejezetten jó, hisz a napsütés hatására könnyebben szárad a pálya. Nagyon bizakodóak vagyunk, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk.
 
Hogyha ez így lenne, és tényleg jó lenne mostantól az idő, akkor december 10-ig át tudják adni a pályát?
 
Igen, ha nem jön vissza a rossz idő, mindenképpen.
 
Az elmúlt hét azért mindenképp jó próba volt a vízelvezető rendszernek. Kapott havat, esőt bőven a műfű, és sehol egy pocsolyát nem láttam, nem állt meg a víz egy ponton sem.
 
Igen, kiválóan működik. Még a múltkor, mikor a tükörkészítés folyt, volt egy kisebb eső, és akkor is tapasztaltuk, hogy nincs gond a vízelvezetéssel. Az eső eleredését követően egy tizenöt-húsz perccel már láttuk, hogy folyik a víz a dréncső-rendszerben. Tehát már akkor átment a vizsgán, most meg aztán végképp. De én igazából akkor leszek nyugodt, ha a pálya teljesen kész lesz, meg lesznek a ragasztások, és átadhatjuk a játékteret.
 
Folytatás következik!
Gribek Dániel
2008-12-01 11:20:34


Bejelentkezés

Elfelejtettem...