Gyönyörű játék, gyönyörű győzelem

Igen élvezetes, jó mérkőzést játszottak ’98-asaink ma délután a Goldball pályáján, hol 6 gólos győzelmet arattak a Láng SK csapata ellen.


A drukkoló szülőknek az első fél órában minden bizonnyal igen magas volt a vérnyomása, hisz egy helyzet, egy megoldás sem jött be úgy játékosainknak, mint ahogy azt szerették volna. Kihagyott helyzetek, kapkodás. Ez jellemezte az első harminc percet, egészen addig, míg Daruka Dominik meg nem szerezte az első gólt. Ettől kezdve a szülőknek a nagy erejű szél volt a legnagyobb gondja, mert a gólgyártás megindult.

A gól után nem sokkal egy gyönyörű Ladányi-Daruka összjáték kápráztatta el a pálya szélén állókat, ez azonban még nem hozta meg a várva várt második találatot. Erre várni kellett a 34. percig, mikor Lőrincz Endre talált az ellenfél kapujába.
 
A második félidőt szinte végig uralta ’98-as csapatunk. Az ötödik percben Horváth Krisztián megindult az ellenfél térfelén, majd átadta a labdát az üresen lévő Kolozsvári Lászlónak, ki átemelte azt a kapus felett, ezzel megszerezve a harmadik gólt.
 
Horváth azonban nem érte be egy gyönyörű gólpasszal, a 11. percben ő maga is bevette az ellenfél kapuját.
 
Három perccel később a Láng csapatkapitányát büntették sárga lappal egy buktatás miatt, majd a 16 perc tájékán Galambos Gergő is felírta magát a góllövők listájára. Szélről, igen kis szögből csavarta kapura a labdát, s ezzel ötre növelte a Goldball előnyét.
 
Néhány perc múlva aztán ismét a Horváth-Kolozsvári páros villantotta meg tudását, a labda centikre kerülte el a kaput. Több szerencséje volt azonban Darukának, ki a 33. percben beíratta a második gólt neve mellé a mérkőzésen.
 
Behúztuk a kötelező meccset – nyilatkozta az első és az utolsó találat szerzője, majd hozzátette, hogy ősszel 13 góllal győzték le a Láng csapatát. Kérdésemre a fiatal focista elmondta, ő maga is „álmosan” kezdte a mérkőzést, de az első gól felpörgette, s onnantól nem volt probléma.
 
Wachutka Zoltán, a csapat edzője azzal magyarázta az első fél óra nehézségeit, hogy focistái fiatalságuk miatt mindig idegesek, görcsösek az első gól megszerzéséig, de a nagy szél és a pálya minősége sem kedvezett a fiúknak.
 
Mindent elmond, hogy a hat gólunkat öt játékos lőtte, nagyon elégedett vagyok – értékelte a játékot Wachutka. Nagyon kulturált futballt mutattunk be – tette hozzá.
Gribek Dániel
2009-03-24 12:51:26


Bejelentkezés

Elfelejtettem...