Harmadik helyen zárt a magyar futsal válogatott

Harmadik helyen zárta válogatottunk a Borsodi Futsal Kupa 2009 elnevezésű háromnapos tornát. Elsők a brazilok lettek, kiket a szlovákok követnek, míg a horvátoknak csak az utolsó hely maradt.


A Borsodi Futsal Kupa 2009 elnevezésű torna utolsó napján izgalmas mérkőzések után eldőlt, melyik válogatott hányadik helyen zárta a három napos meccssorozatot. Az első helyen a világbajnok Brazília végzett veretlenül, mely után a szlovákok következtek egy vereséggel, két győzelemmel, tehát 6 ponttal. Nemzeti válogatottunk sajnos csak a dobogó 3. fokára állhatott fel, hisz a felvidékiektől és a dél-amerikaiaktól is kikaptunk, s csak három pontunk volt a horvátok révén, kik minden meccsükön kikaptak, így a torna negyedik helyezettjeként térhettek haza.

A kupa végeztével kiosztották a torna legjobb kapusának járó díjat is, melyet a magyar kapus, Balázs Zoltán vehetett át, valamint a gólkirálynak, és a legjobb játékosnak járó kupát is átadták. Mindkettőt az ellenünk négy találatot is szerző brazil Fernandinho vehette át, kinek csapata pedig a legsportszerűbb gárda titulust is magénak tudhatta a nap végén.
 
Kozma szövetségi kapitány a mérkőzés, és a torna végén elmondta, direkt nem gyenge csapatokat hívtak meg a Borsodi Futsal Kupára, hisz ez már a jövő évi EB-re való felkészítés része, s nem akarta, hogy csapata elbízza magát egyszerű ellenfelekkel, melyeket könnyen verhetnek. Hozzátette, egyébként is egy fiatalokból álló csapattal vágott neki a három mérkőzésnek, kik sok tekintetben még tapasztalatlanok, de hosszú távon mindenképp hasznukra lesz az elmúlt három nap, s szégyenkeznünk nem kell az eredmény miatt.
Végeredmény
 
1. Brazília (9 p.)
2. Szlovákia (6 p.)
3. Magyarország (3 p.)
4. Horvátország (0 p.)
 
Az utolsó nap történései
 
Izgalmas, jó mérkőzésen 3:1-re (1:1) győzte le a szlovák válogatott a torna során végig szimpatikusan futsalozó horvátokat, kik hiába tettek meg mindent azért, hogy megszerezzék első győzelmüket, 0 ponttal zárták a kupát. Bár az első félidőben az utolsó percig vezettek Penava büntetője révén, Halko kiegyenlített a 19. percben.
 
A második félidőben aztán, bár a horvátok többször odaszögezték ellenfelüket a kapuhoz, s rengeteg veszélyes helyzetet alakítottak ki, további két szlovák gól született, s a mérkőzés lefújásakor az eredményjelző 3:1-es győzelmet hirdetett a felvidéki csapatnak.
 
A nap, valamint a torna fénypontja 20 órakor kezdődött, mikor a magyar és a világbajnok brazil válogatott lépett a Körcsarnok-beli pályára, melyről aztán 1:8-as (0:2) győzelemmel jött le a dél-amerikai csapat.
 
Bár érződött a sárgamezesek fölénye mind játékban, mind az eredményben, hazai csapatunk mindent megtett, s szép játékot mutattak. Ez azonban csak arra volt elég, hogy Kovacsics egyszer bevegye a brazil kaput. Szép helyzetekben nem volt hiány egyik oldalon sem, s a majd teljesen megtelt csarnokban a hangulat is kiváló volt.

Korábban írtuk:

Magyar válogatottunk győzelemmel kezdte 6-án a Borsodi Futsal Kupa 2009 elnevezésű tornát, hol szép játékkal 5:3-ra (3:0) verte meg a horvátokat. Bár volt egy kisebb mélypontja csapatunknak a második félidőben, mikor a vendégek 3:2-re változtatták az eredményt, végül mi jöhettünk le győztesen a pályáról.

A mérkőzésen gólt szerzett a 100. válogatottságát ünneplő Szente Tamás, de betalált a kapuba magyar részről Lódi, Temesi, Kovacsics és Trencsényi is, míg a horvátoktól Despotovic és Novak szerzett találatot.
 
A második napon Szlovákia csapatával mérkőzött meg a magyar válogatott, a teljesítményük viszont csak egy 4:1-es (1:0) végeredményhez volt elég. Hiába próbáltak meg mindent futsalosaink, nem tudtak mit kezdeni a szlovák védelemmel, miután az első félidőben azok rögtön a második helyzetüket ki tudták használni Bagin révén.
 
A második játékrész legelején rögtön egy újabb góllal nyitott a felvidéki csapat, ezt Kozar neve mellé írhattuk be, majd egy öngóllal háromra emelték a különbséget. Harnisch a kapu előtt próbált menteni, a labda azonban rosszul pattant lábára, Balázs nem tehetett semmit.
 
A 14. perctől aztán a kapus nélkül játszó magyar csapat egy kezezés után Lódi révén büntetőből megszerezte az első gólját, majd egy szlovák játékos nem sokkal később ismét kézzel ért a játékszerhez, a bírók sípja néma maradt. Nem úgy, mint másodpercekkel később, mikor az így megszerzett labdát Brnovski bevágta az üres kapuba.
 
Mindezek után nagyon érdekesnek ígérkezik a ma esti brazilok elleni mérkőzés, kik eddig 100%-os formát mutatnak. Az első napon egy nagyrészt egyoldalú mérkőzésen 5:1-re (4:0) verték meg a minket legyőző szlovák válogatottat, majd tegnap 3:0-ra (1:0) győztek a nagyon szimpatikusan játszó, a brazilok ellen kiváló teljesítményt nyújtó horvátok ellen, kik eddig a torna egyik legszimpatikusabb csapata.
 
Jó mérkőzésnek ígérkezik tehát a Horvátország – Szlovákia mérkőzés is, hisz mindkét csapat egy győzelemmel, és egy vereséggel rendelkezik.
Gribek Dániel
2009-04-08 09:31:48


Bejelentkezés

Elfelejtettem...