Elkészült a pálya!

A héten elkészült a Goldball '94 FC műfüves pályája, melyet tavaly ősszel kezdtek építeni. Bár már focizni is lehetne rajta, néhány apró simítás még hátra van, s hitelesítés is szükséges.


Elkészült a várva várt műfüves pálya, akár már használni is lehetne, azonban Ujj Zoltán elmondta, hátra van még néhány dolog, első sorban járulékos munkák. Helyre kell rakni a két kaput, és a régi játéktér még megmaradt részét is rendbe kell hozni. Ide murva lesz öntve, hogy ha esetleg kimegy a labda, és épp esik, vagy esett az eső, ne legyen a sár felhordva a műfűre, hisz az rontja a minőségét.

A műfüves pálya kialakításának gondolata nyáron vetődött fel a Goldball ’94 FC vezetőinek fejében, s a munkálatok tavaly október elején kezdődtek meg. Hétről-hétre honlapunkon nyomon is követhették, hogyan épül, szépül klubunk büszkesége. Először a tükör és a durva felület kialakításával kezdődött az építkezés, aztán felkerültek a különböző rétegek, majd novemberre mindenki nagy bánatára, mikor a műfű megérkezett, a hideg is megjött, így a munka leállt. Az anyag lerakásához, illetve a ragasztáshoz kb. 12 fok szükséges napközben, így ennek hiányában az átadás csúszott.

 
A műfüvet azért leterítettük, de ez inkább a felület védelme miatt kellett – mondta el a kivitelező. Telt, múlt az idő, s néhány hónap után végre megérkezett az enyhülés, ismét a figyelem középpontjába került a pálya.
 
Le van már szállítva az összes gumiőrlemény, ami még hátra van, az a kvarchomok, de az csak akkor kerül a helyszínre, mikor a munka beindul – nyilatkozta még a tél végén Ujj Zoltán.
 
Azóta rendesen elhelyezték a műfüvet, le is ragasztották, valamint a tegnapi nappal bezárólag elkészült a fent említett kvarchomok beszórása, és a gumi granulátum is felkerült, már csak hitelesíteni kell.
 
A 100 méter hosszú és 62 m széles játéktérhez új világítás is készül hamarosan. A jelenleginél jóval magasabb oszlopok kellenek majd, és sokkal energiatakarékosabb lesz az egész rendszer – nyilatkozta a kivitelező.
goldball.hu - Gribek Dániel
2009-04-25 20:06:27


Bejelentkezés

Elfelejtettem...