U19: Goldballos góllal legyőztük a finneket

Magyarország - Finnország 2-1 (1-1)

Hatalmas csatát vívott tegnap U19-es válogatottunk Tavakutban a finn csapattal. Az 1-1-es félidő után a korábban Goldball '94 FC-ben játszó Tamási Zsolt góljával végül megszereztük a 3 pontot!


A keddi, Ausztria elleni vereség után U19-es válogatottunk csütörtökön Finnországgal mérkőzött meg a szerbiai eb-selejtezőtornán, Tavankutban. A mieink nagy csatában, 1-1-es félidőt követően 2-1-re megnyerték az igen izgalmas meccset, góljainkat Simon András és a Goldball '94 FC nagy örömére Tamási Zsolt szerezte. A csoport másik csütörtöki mérkőzésén Szerbia 3-0-ra verte Ausztriát, így vasárnap akár a továbbjutást érő csoportelsőséget is megszerezhetjük - de ehhez nyerünk kell a szerbek ellen, és arra is szükség van, hogy az osztrákok ne verjék meg a finneket.

Győzelmet ért a szervezettség

Wilco van Buuren Gulácsi Péter - Fazakas Géza, Preklet Csaba, Varga Péter, Sváb Dániel - Ladányi, Tibor, Hidi Patrik (Takács Péter az 58. percben) - Tamási Zsolt, Simon András (Szokol Zsolt a 88. percben), Heffler Norbert (Kovács Dániel a 77. percben) - Tischler Patrik összeállításban szerepeltette a csapatot.

Válogatottunk a hetedik percben megszerezte a vezetést, Varga Péter indította Tischler Patrikot, aki jobbról a kapu elé ívelt, Simon András pedig öt lépésről a hálóba lőtt (1-0). Hátrányban élénkebbé váltak a finnek, s a 18. percben egyenlítettek is, egy bedobás után Teemu Pukki a keresztléc alá bombázott (1-1). Ezután a mieink többet birtokolták a labdát, de a szünetig nem tudtak változtatni az eredményen. A második félidő nagy magyar rohamokkal kezdődött, játékosaink háromszor is megszereztették volna a vezetést, de ekkor még elhibázták a helyzeteket - a 74. percben azonban nem: Tamási Zsolt egy védő kíséretében tört előre, ütközött az ellenfelével és a kifutó kapussal, de a labda előtte maradt, s játékosunk 18 méterről a kapuba ívelt (2-1). A finnek ezután mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám Gulácsi Péter többször is bravúrral védett, így az eredmény nem változott, s fiataljaink megnyerték a meccset.

- Játékosaink határozottan, szervezetten futballoztak, és hozzáállásukat sem érheti kritika - fogalmazott a meccs után Wilco van Buuren. - Tudtuk, hogy ha nem nyerjük meg a meccset, már nem marad esély a továbbjutásra, de így még életben maradt az esély. Nehéz meccs vár ránk Szerbia ellen, de mindent megteszünk majd a győzelem érdekében.

Sajnos másik volt goldballosunk, Megyeri Balázs nem játszott a mérkőzésen, ugyanakkor teljes szívből gratulálunk Tamási Zsoltnak! Ismét nagyon büszkék lehetünk egy volt játékosunkra!

A nap másik mérkőzésen Szerbia 3-0-ra legyőzte Ausztriát.

Válogatottunk vasárnap 16.30-kor Szabadkán, Szerbia ellen zárja szereplését.


A csoport állása

1. Szerbia 2 1 1 - 4-1 4 pont
2. Magyarország 2 1 - 1 4-4 3 pont
3. Ausztria 2 1 - 1 3-5 3 pont
4. Finnország 2 - 1 1 2-3 1 pont

mlsz.hu nyomán goldball.hu - Gribek Dániel
2009-05-15 10:15:05


Bejelentkezés

Elfelejtettem...