"Nekem a foci az első" - Interjú Balogh Balázzsal

Az érettséginek köszönhetően külföldön focizó volt játékosaink Magyarországon vannak. Kovács Dániel után most Balogh Balázzsal készült interjú. A fiatal fiú jelenleg Olaszországban játszik az Lecce csapatában, s eddigi pályafutásáról, valamint terveiről, álmairól beszélgettünk.


Gribek Dániel: Hogyan kerültél kapcsolatba a focival, illetve a Goldballal?

Balogh Balázs: Négy évesen a Fradiban kezdtem el focizni, majd áthívtak a Goldballba.
 
G.D.: Mennyi ideig voltál a Goldball ’94 FC játékosa?
 
B.B.: 1997-től 2004-ig voltam goldballos.
 
G.D.: Hogyan emlékszel vissza ezekre az évekre, a Goldballnál eltöltött időre?
 
B.B.: Eddigi életem legszebb évei voltak, eddigi pályafutásom legjobb pillanatait a Goldballban szereztem meg. Igazából nagyon szívesen emlékszem vissza, hisz tényleg nagyon szép évek voltak. Megkaptam mindent, ami a további pályafutásomhoz szükséges.
 
G.D.: Ha már felhoztad, akkor beszéljünk egy kicsit a pályafutásodról. Hova kerültél a Goldballtól, és most hol játszol?
 
B.B.: Amikor 2004-ben a Goldball ’90-es csapata megszűnt, hívott az MTK és a Fradi is, én pedig a Fradit választottam, hisz a mi családunkban mindenki a Fradiban sportolt. Édesapámmal úgy döntöttünk, az FTC-t válasszuk. Itt eltöltöttem pár évet 2004-től 2007-ig, majd 2007 januárjában az Empoliba igazoltam, ahol fél évet játszottam, utána pedig a Lecce hívott engem, amelyik csapat frissen felkerült a Seria A-ba, és úgy döntöttem, átigazolok oda. Így 2008 szeptemberétől kezdve ott focizom.
 
G.D.: Külföldön egyedül vagy?
 
Ebben az évben volt egy győri srác, aki az ETO-ból igazolt a Leccéhez, de csak kölcsön, és így voltunk itt egy évet.
 
G.D.: Mennyire volt nehéz beilleszkedni?
 
B.B.: A Leccébe nem volt nehéz, hisz előtte fél évet töltöttem Empoliban, és már az olaszt is megtanultam, így nyelvi nehézségek nem voltak. Mivel a csapat nézett ki magának, szívesen láttak, tehát nem voltak beilleszkedési problémáim.
 
G.D.: Mennyire vannak veled megelégedve az edzők, mennyi játéklehetőséget kapsz?
 
B.B.: Meghatározó játékos vagyok a csapatomban, minden mérkőzésen játszom, a kezdő 11-ben is szerepelek általában.
 
G.D.: Milyen poszton?
 
B.B.: Irányító középpályás voltam világ életemben, bár a Goldball ez alól kivétel, mert Szalai Laci bácsi védekező középpályást játszatott velem.
 
G.D.: Ha jól tudom, most Magyarországon vagy az érettségi miatt.
 
B.B.: Igen, május 2-án érkeztem meg Magyarországra, és 4-e óta megcsináltam az öt írásbelit.
 
G.D.: Hogy érzed, hogyan sikerült?
 
B.B.: Remélem jól, és mind ötös lesz. Sokat tanultam rá külföldön is, hisz szeretnék továbbtanulni. Persze nekem a foci az első, az az életem. De a tanulás is megy mellette, és felvételiztem a Testnevelési Főiskolára.
 
G.D.: Itt már akkor bele is kóstoltunk a következő témába. Milyen terveid vannak a jövőben, akár hosszú, akár rövidtávon?
 
B.B.: Rövidtávon az az álmom, hogy bekerüljek Seria A-s csapatba, tehát bekerüljek a felnőttek közé, hisz most a tartalék, második csapatban focizom. Ez nem lesz könnyű, de megbirkózom vele. A hosszú távú pedig, hogy profi játékossá váljak, és minél sikeresebb karriert fussak be. Az egyik álmom, hogy Angliában focizzak egy első osztályú csapatban.
 
G.D.: Mit üzennél a mostani goldballos gyerekeknek?
 
B.B.: Én annyit üzennék nekik, hogy dolgozzanak, bízzanak magukban, bízzanak a Goldballban, az edzőkben, és meg lesz a gyümölcse ennek.
 
Balogh Balázsnak nagyon sok sikert kíván az érettségi szóbelikhez, és a további pályafutásához a Goldball ’94 FC!
goldball.hu - Gribek Dániel
2009-05-17 19:17:38


Bejelentkezés

Elfelejtettem...