U18: Ismét győzelmet ért a Goldball-nevelés!

Magyarország - Lengyelország 3-2 (1-1)

A keddi, 2-0-ás budaörsi győzelem után U18-as válogatottunk csütörtökön Telkiben, az MLSZ edzőközpontjában is megmérkőzött Lengyelország korosztályos együttesével. A mieink 1-1-es félidő után 3-2-re nyertek, ráadásul a második és a harmadik gólt korábbi goldballosaink szerezték, Simon Krisztián és Sajó Dániel!


U19-eseink Eb-selejtezőjén is egy korábban a Goldball ’94 FC-ben nevelődött játékos, Tamási Zsolt gólja ért győzelmet a finnek ellen, s most ismét büszkeségre ad okot, hogy U18-as válogatottunk Lengyelország elleni mérkőzésén is a volt goldballosok döntötték el a meccset.

Csapatunk góljait Nagy Patrik, s két nevelésünk, Simon Krisztián és Sajó Dániel szerezte - utóbbi emberhátrányban érte el a győztes találatot, mert együttesünk az ugyancsak korábban a Goldballban focizó Stieber András kiállítása miatt az 51. perctől kilenc mezőnyjátékossal szerepelt.
 
A mérkőzésen természetesen a három másik volt goldballos is pályára lépett, Gyűrű László, Laczkovich Donát és Kovács István.
 
Remekül kezdtek a mieink, látványos támadásokat vezettek, de nem sikerült a kapuba találniuk, míg a lengyelek első veszélyes akciója góllal végződött: a 18. percben Szűcs László szabálytalankodott a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt a vendégek értékesítették. Csapatunk a 40. percben Nagy Patrik góljával egyenlített, sőt, az 50. percben Simon Krisztián egy remek támadás végén a vezetést is megszerezte. Az előny azonban csak egy percig tartott, a középkezdést követő támadás végén a labda a kapunk előtt Stieber András kezével találkozott, amiért a játékos piros lapot, a lengyel gárda pedig újabb tizenegyest kapott - s ezt is gólra váltotta. Fiataljaink tíz emberrel is lendületben maradtak, sikerült rákényszeríteniük akaratukat az ellenfélre és a 69. percben Sajó Dániel megszerezte a győzelmet jelentő gólt.

- Elégedett voltam a két mérkőzésen mutatott teljesítménnyel, és az elmúlt négy napban végzett munkával egyaránt - értékelt a meccs után Wilco van Buuren. - A játékosok dicséretet érdemelnek, de a következő mérkőzéseken védekezésben és agresszivitásban kicsit többet kérek majd tőlük.
 
Wilco van Buuren ezúttal Mursits Roland - Nagy Adrián, Szűcs László (Karácsony Balázs a 71. percben), Sajó Dániel, Kocsis Adrián - Stieber András, Gyűrű László (Kiss Máté az 56. percben) - Margitics Andor (Bogáti Péter a 81. percben), Nagy Patrik (Laczkovich Donát az 56. percben), Simon Krisztián - Balla Ádám (Kovács István a 74. percben) összeállításban küldte pályára az együttest.
mlsz.hu nyomán goldball.hu - Gribek Dániel
2009-05-28 21:56:03


Bejelentkezés

Elfelejtettem...