U21: Filkor győztes gólja

Magyarország - Luxemburg 1-0 (1-0)

Olimpiai válogatottunk a szombati, 3-0-ra megnyert Luxemburg elleni U21-es Eb-selejtezőt követően szerdán Dudelange-ban is megmérkőzött a nagyhercegség gárdájával. A mieink, a korábban Goldball’94 FC-ben focizó Filkor Attila góljával 1-0-ra győztek a Jos Nosbaum stadionban, s ezáltal a csoport (amelyben Olaszország és Bosznia-Hercegovina még nem mutatkozott be) élére álltak. A mérkőzésen egy másik korábbi játékosunk, Pátkai Máté is játéklehetőséget kapott.


Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó szakmai stáb vezetője Gulácsi Péter - Lázár Pál, Korcsmár Zsolt, Debreceni András, Présinger Ádám - Varga József, Gyömbér Gábor - Filkor Attila (Gál András a 85. percben), Koman Vladimir (Szakály Dénes a 70. percben), Pátkai Máté (Huszák Tamás a 75. percben) - Szilágyi Péter összeállításban szerepeltette együttesünket.

Válogatottunk a szinte végig szakadó esőben határozottan kezdett, nyomás alatt tartotta ellenfelét, s a 27. percben meg is szerezte a vezetést: a Varga József által előreívelt labdát Filkor Attila – a Goldball egyik büszkesége -15 méterről csúsztatta a kapus felett a hálóba (0-1). A 38. percben egy hazai, a tizenhatoson belüli kezezés után növelhettük volna előnyünket, de Présinger Ádám büntetőjét védte a házigazdák kapusa.

A második negyvenöt percben is a magyar válogatott akarata érvényesült leginkább, fiataljaink uralták a középpályát, sokat támadtak, s bár jó néhány helyzetük adódott, újabb gólt már nem sikerült szerezniük. A két mérkőzésen megszerzett hat pont azonban azt jelenti, hogy a mieink állnak a csoport élén, a második Wales (amely egy 5-1-es győzelem mellett egy 0-0-ás döntetlent játszott Luxemburggal), Olaszország és Bosznia-Hercegovina még nem lépett pályára a csoportban. 

Természetesen, mint azt már megszokhattunk, nem csak egy korábbi goldballos erősítette a válogatott gárdáját, hisz Pátkai Máté egészen a 75. percig a pályán volt.

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Erwin Koeman szövetségi kapitány is, aki a lefújás után az öltözőben gratulált a fiataloknak.

- Nagyon fontos győzelmet arattunk, főleg annak tudatában, hogy következő ellenfelünk, Wales csak gólnélküli döntetlent játszott Luxemburg otthonában - nyilatkozta honlapunknak Wilco van Buuren. - Csapatunk mindkét meccsen összehangoltan tette a dolgát, ennek hat pont lett az eredménye, és úgy gondolom, mindkét sikerünkre rá is szolgáltunk.
mlsz.hu nyomán goldball.hu
2009-06-11 20:51:03


Bejelentkezés

Elfelejtettem...