U20: Futács Márkóék a világbajnokságra készülnek

Goldball-nevelésű fiatalok a keretben

A szeptember 24-én kezdődő egyiptomi U20-as világbajnokságra készülő válogatottunk csütörtök óta Döbröntén edzőtáborozik. A keret tagja három Goldball-nevelésű fiatal is: Megyeri Balázs, Varga Roland és Futács Márkó.


A szeptember 24-én kezdődő egyiptomi U20-as világbajnokságra készülő válogatottunk tagjai csütörtök óta Döbröntén edzőtáboroznak. Az Egervári Sándor által irányított együttes szombaton Pápán, a Lombard ellen játszott edzőmeccset, amelyet 3-0-ra megnyert. Németh Krisztián és Korcsmár Zsolt nem lépett pályára, előbbi a derekában érez kisebb fájdalmat, utóbbi pedig még nem teljesen egészséges a Wales elleni mérkőzésen szerzett sérülése után. Ott volt viszont a pályán Futács Márkó, klubunk neveltje, aki két góljával nagyban hozzájárult nemzeti csapatunk győzelméhez.

Futács Márkó a 15. és a 38. percben is a kapuba talált, a végeredményt pedig Koman Vladimir állította be a 82. percben. A meccset az U20-as világbajnokság hivatalos labdájával játszották, a csapat tagjai már ezzel gyakorolnak az edzőtáborban.

"Az elmúlt két nap, valamint a meccs tapasztalatai alapján mondhatom, hogy játékosaink motiváltak, mutattak biztató dolgokat. Vannak azért hibák is, ezeket igyekszünk majd kijavítani a még rendelkezésünkre álló idő során. " - nyilatkozta a mérkőzés után Egervári Sándor.

Szombat délután csatlakozott a kerethez Simon András is, akit végül elengedtek a Cordoba vezetői. A csapat szerdáig edzőtáborozik Döbröntén, az utolsó napon 17 órakor az MTK Budapest ellen játszik felkészülési mérkőzést a Hidegkuti-stadionban. A világbajnokság előtt lesz még két háromnapos összetartás, szeptember 13-16. és 20-23. között a szövetség telki edzőközpontjában készül az együttes, majd 23-án indul Egyiptomba.
 
Válogatottunk a vb csoportmeccsei során szeptember 27-én Honduras, 30-án Dél-Afrika, majd október 3-án az Egyesült Arab Emirátusok ellen lép pályára.

Magyarország, U20-as válogatott: Megyeri - Szekeres A., Debreceni (Varga P.), Kádár (Szabó J.), Présinger (Zámbó) - Dudás (Tóth P.), Simon Á. (Búrány), Koman (Takács P.), Varga R. (Heffler) - Futács, Balajti (Gosztonyi)
 
Horváth Gergely (mlsz.hu)
2009-09-08 16:18:26


Bejelentkezés

Elfelejtettem...