ESMTK: Elmaradt a hétvégi bajnoki

Az Algyő SK nem állt ki a fővárosiak ellen

 Nem lépett pályára az ESMTK elleni bajnoki mérkőzésen az NB III Alföld csoportjának negyedik fordulójában az Algyő SK. A háttérben a csapat és az elnök, Bakai László közötti ellentét húzódik.


Három meccs, nulla pont, kevés szerzett (4) és sok kapott (13) gól. Így fest a labdarúgó NB III Alföld csoportjának jelenlegi utolsó helyezettjének, az Algyőnek a statisztikája. A rossz szereplés önmagában még nem jelent semmit, hiszen a sorozatból huszonkét forduló még hátra van, ám a kudarcokkal teli időszak már hónapok óta jelenlévő problémát hozott a felszínre. Nézzük az eseményeket kronológiai sorrendben!

Pénteken este negyed kilenc előtt pár perccel az a hír érkezett, hogy az Algyő másnap nem lép pályára saját otthonában az ESMTK ellen. Szombaton 14.30-kor az Algyő edzője, Tóth Ákos elkezdte a taktikai értekezletet. És gyorsan be is fejezte.

- A héten hivatalos levelet kaptam Bakai László elnöktől, amelyben az utazási költségtérítésünk megszorítása is szerepelt. A játékosokkal közöltem a levél tartalmát, és ennek eredménye volt, hogy az eligazítás első perceiben lemondtam, mivel nem voltam biztos abban, hogy pályára lépünk. Megkérdeztem a csapatot, hogy ezek után hajlandó-e játszani, majd a nemleges választ és a lemondásomat tudattam az elnökkel - mondta Tóth Ákos.

Az események ezek után felgyorsultak. Miközben az ESMTK játékosai mit sem sejtve átöltöztek, Bakai elnök és az elnökség egyik tagja, Bajusz János bement az algyői öltözőbe. Hosszas megbeszélés után sem változott a kép, azaz az Algyő tartotta magát a már korábban közölthöz, így nem volt hajlandó pályára lépni. Információink szerint a játékosok ezen a megbeszélésen ígéretet kértek, hogy Bakai lemond. Sőt akadt olyan is, aki a pénzét is veszni hagyta volna, csak az elnök távozzon... Volt, aki elhagyta a sportcentrumot, más a büfében kötött ki, a lényeg: a bajnoki kezdésének időpontjában, 16.30-kor semmi sem utalt arra, hogy Algyőn mérkőzés lesz.
Az NB III Alföld csoportjában szereplő Algyő költségvetése pontosan tükrözi a jelenlegi (utolsó) helyezését - valóban nem gazdag klub, viszont amit anyagilag az önkormányzat vállalt, azt teljesítette mindig pontosan és időben. A pénzösszeg pedig, amelyekről a labdarúgók esetében költségtérítés címén szó van, átlagban személyenként, havonta kb. 35 ezer forintot jelent. És mégis van, akinek több mint három hónapja tartoznak... A játékosok elsősorban mégsem a pénz, hanem az azt kezelő személy miatt vállalták szombati döntésüket.

Bár még az MLSZ Fegyelmi Bizottság döntésére várni kell, majdnem biztos, hogy a mérkőzés végeredményét 3-0-ás erzsébeti győzelemmel fogják megállapítani.

Az ESMTK következő bajnoki találkozóját hazai környezetben vívja a Kecskeméti TE Ereco II. együttesével szeptember 13-án vasárnap, 16:30-kor.

 

Horváth Gergely (Délmagyar.hu)
2009-09-09 16:56:56


Bejelentkezés

Elfelejtettem...