'99: Fölényes győzelem a Kispest ellen

Kispesti HFC - Goldball '94 FC 0:9

Fölényes, 9-0-s győzelmet aratott '99-es csapatunk a Kispesti HFC ellen a bajnokság 2. fordulójában. A mieink már a félidőben öt góllal vezettek, s a fordulást követően is kézben tartották a mérkőzés irányítását.


Vasárnap délelőtt kis csúszással kezdődött meg '99-es csapatunk Kispest Honvéd elleni mérkőzése a Könyves Kálmán körúton. Csapatunk az előző fordulóban 1-0-ra legyőzte a Vasas Pasarét együttesét, így mindenki bizakodva várta a Honvéd elleni összecsapást.

A találkozó elején a középpályán zajlott a játék, csapatunk azonban nagyon hamar magához ragadta a kezdeményezést, s megszerezte a vezető gólt. A 6. percben Bükös Nándor szerelt gyönyörűen a bal oldalon, középre tett labdájára Gelencser Bence érkezett, s első lövése ugyan még kijött a kapusról, másodszorra már nem kegyelmezett. A 15. percben már két góllal vezetett a hazai alakulat, miután Sztrkács Péter felívelését Gelencser Bence Györkő Bálint elé csúsztatta, ő pedig a kapuba lőtt. Csapatunk folyamatosan dolgozta ki helyzeteit, a kispestiek ritkán jutottak el a Goldball kapujának közelébe. A szünetig újabb három találatot szerzett csapatunk, melyek közül kiemelkedik Mohácsi Márk bal lábas bombája, így a szünetre öt gólos előnnyel mehetett a hazai együttes.

A második félidőt is nagy elánnal, s góllal kezdte sárga-fekete mezes csapatunk. Egy kiugratást követően Róka Krisztián lőtt a kapuba. A szünet után gyorsan bekapott gól látszólag megfogta a Honvédot, amely csak a játékrész közepe táján kezdett éledezni, ekkor szép akciókat vezettek, de a kapura veszélytelenek voltak. A mieink a kinyiló kispesti védelmet mélységi indításokkal próbálták átjátszani, a támadásokban kulcsszerepe volt a csereként beállt Szepesi Patriknak. Nem sokkal a találkozó vége előtt Róka Krisztián még kétszer beköszönt a vendégek kapujába, beállítva ezzel a 9-0-s végeredményt.

A Goldball végig kézben tartotta a mérkőzés irányítását, szép támadásokat vezetett és sok labdát szerzett. Ki kell emelnünk együttesünk kapusát, Rácz Rolandot, aki ahogy mondani szokták "lehúzta a rolót", s nem kapott gólt a mérkőzésen. Csapatunk erőnlétben és technikai tudásban is ellenfele fölé nőtt, így megérdemelten nyert még ilyen nagy különbséggel is.

Kispesti HFC - Goldball '94 FC  0:9

Gólszerzők: Róka (3), Györkő (2), Gelencser (2), Sztrkács, Mohácsi

Goldball: Rácz - Bükös, Gelencser, Györkő, Horváth K., Mohácsi, Róka, Szabó R., Sztrkács.

Csere: Csombordi, Lambulics, Molnár A., Molnár L., Molnár Zs., Rózsás Gy., Szepesi P.

 

Szép volt fiúk!

Horváth Gergely (goldball.hu)
2009-09-13 14:47:28


Bejelentkezés

Elfelejtettem...