ESMTK: Eseménydús mérkőzésen nyert a KTE II.

NB III: ESMTK - Kecskemét II 2:3

Izgalmas, eseménydús mérkőzést vívott egymással az ESMTK és a Kecskeméti TE II. az NB III Alföld-csoportjának 5. fordulójában. Az erzsébetiek jól játszottak, egy tévesen megítélt büntető azonban a vendégek győzelmét eredményezte.


Vasárnap délután az ESMTK az élvonalban szereplő Kecskeméti TE második csapatát fogadta az Ady Endre úton. Jól indult a mérkőzés az erzsébetiek számára, hiszen a 7. percben Balogh Rolandot ugratták ki, a szélső 10 méterről kapura lőtt, a kapus bravúrral mentett, azonban az érkező Marosfalvi az üres kapuba gurított. Nem tartott sokáig a hazaiak öröme, két perccel később az NB I-et is megjárt Schindler Szabolcs remek cselek után középre passzolt, Birtalan pedig a felső sarokba emelt.

A gyors gólok után sem vettek vissza a csapatok, a 20. percben Balogh Roland lövését védte bravúrral a kecskeméti kapus, majd két perccel később Schindler kapufája hozott szívbajt az erzsébeti szurkolókra. A 40. percben Balogh Roland is eltalálta a kapufát, 20 méteres lövése a felső alumíniumról vágódott az alapvonalon túlra. A játékvezető már a szájához emelte a sípot, mikor az ESMTK vezetést szerzett a 45. percben. Pinkóczy remek cselekkel ment el a bal oldalon, végül üggyel-bajjal megállították, de Országh lábáról ismét elé került a labda, s 17 méterről megeresztett bombája a védők között utat talált a kapuba. Így a hazai csapat egy mozgalmas első félidőt követően előnnyel mehetett az öltözőbe.

A második félidő hazai helyzetekkel indult. Az 55. percben Marosfalvi egy szabadrúgás kombináció után a kapufára helyezte a labdát, majd tíz perccel később Szabó törhetett egyedül kapura, de elügyetlenkedte a százszázalékos ziccert. A futball alaptörvénye ezúttal is bejött, a sok kihagyott helyzett megbosszulta magát, s a vendég kecskemétiek újra kiegyenlítettek. A 71. percben Tölgyesi lépett be a védők közé, majd Balog Szabolcshoz játszott, a kecskeméti támadó pedig 10 méterről Bonica mellett a kapuba lőtt.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt aztán a játékvezető került a főszerepbe. Balog Szabolcs csúszott el a tizenhatoson belül, a bíró pedig nagy meglepetésre büntetőt itélt. A labda mögé Hegedűs állt, s a jobb felső sarokba lőtte azt. Az utolsó percekre elszabadultak az indulatok, előbb Nemes vágta fel ellenfelét, s mivel már volt egy sárga lapja, a játékvezető a másodikkal az öltőzőbe zavarta. Majd a 88. percben Agócs vesztette el a fejét és szállt bele ellenfelébe, amiért azonnal a kiállítás sorsára jutott. A hazai együttes az utolsó percekben, kettős emberhátrányban is támadni próbált, mindhiába. A Kecskemét -némi bírói segédlettel- megszerezte a három bajnoki pontot.

Horváth Gergely (goldball.hu)
2009-09-14 15:30:11


Bejelentkezés

Elfelejtettem...