Piros betűs ünnep a Goldball '94 FC naptárában

Nagyszerű napot zárt klubunk

2009. október 3-a  piros betűs ünnepként kerül a Goldball '94 FC történelemkönyvébe. A mai napon ugyanis mindegyik utánpótlás csapatunk szép győzelmet aratott, felnőtt csapatunk pedig kiütötte az Acélöntő SK-t. Az alábbiak e csodálatos nap összefoglalóját olvashatják.


Örömteli napot zárt klubunk október első szombatján. A Goldball életében "Gold day-ként" kerül a történelemkönyvbe október 3-a, hiszen a sárga-fekete mezes legények, kicsik és nagyok bearanyozták ezt a csodálatos őszi napot. Lássuk, időrendi sorrendben hogyan alakultak ki ezek a nagyszerű eredmények:

11:00: '99-es csapatunk az Újpesti TE együttesét látta vendégül a Könyves Kálmán körúton. A mieink már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, s két szép góllal hamar megszerezték az előnyt. Nem sokkal később a lilák egy igen érdekes góllal szépítettek; a találat előtt szabálytalanság történt, ráadásul nem is biztos, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon. Csapatunkat a bekapott gól sem bizonytalanította el, s folyamatosan dolgozta ki helyzeteit a sárga-fekete mezes gárda. Mezőnyfölényük a második félidő végén góllá érett, s ezzel bebiztosították a győzelmet, a vége 3-1 lett.

Keszthelyi László, a csapat edzője értékelésében elmondta, csapata végig uralta a mérkőzést, bár a végén izgalmassá tették a találkozót azzal, hogy sok helyzetet elpuskáztak.

13:00: '98-asaink a Lőrinc United legyőzésével próbálták feledtetni a múlt heti Budatétény elleni szoros, 2-1-es vereséget. A csapat edzőjének, Wachutka Zoltánnak munkáját megkönnyítette, hogy ezuttal nem sújtották sérülések, betegségek az együttest, így mondhani a legerősebb összeállításukban kezdtek a mieink. Csapatunk szép, kombinatív játékkal rukkolt elő, öröm volt nézni a sárga-fekete mezesek felszabadult, okos játékát. Rengetek helyzet is adódott a mieink előtt, melyek közül kettőt sikerült is gólra váltani, így együttesünk három vereség után megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Az egész csapatot dícséret illeti a mérkőzésen nyújtott teljesítményéért, ám külön érdemes kiemelnünk a két gólt szerző Kolozsvári Lászlót.

15:00: Délután 3 órakor a 2000-es együttes következett, amely az Újpesti SC ellen lépett pályára hazai környezetben. A találkozó előtt Wachutka Zoltán elmondta, hogy szeretné viszontlátni az edzésen gyakorolt elemeket a mérkőzésen is, s a fiúk ezt meg is valósították ezen az őszi délutánon. Nem volt könnyű helyzetben csapatunk, hiszen két évvel idősebb játékosokból álló gárdával kellett felvennie a kesztyűt. A mérkőzés remekül indult a mieink szempontjából, hiszen még tíz perc sem telt, amikor már két szép góllal vezettünk. Csapatunk ezután is irányította a játékot, s okosan védekezett. Nem volt egyszerű feladat semlegesíteni az ellenfél magas csatárát, aki sok labdát kapott a középpályáról, ám védőink ügyesen szerelték a támadót. Az újpestiek a második félidőben szépíteni tudtak, ám a mieink ezután sem zuhantak össze, továbbra is tetszetősen vezették támadásaikat és a védekezésre is odafigyeltek. Ahogy telt az idő, úgy került egyre inkább fölénybe sárga-fekete mezes együttesünk, s ennek meg is lett az eredménye, hiszen újabb két szép gólt sikerült szerezni. A mérkőzés vége felé már-már bolondot csináltak támadóink az ellenfél védőiből, akik csak nyomozták a labdát. A végeredmény 4-1 lett, 2000-eseink játéka élményszámba ment, látszott a srácokon, hogy élvezik a játékot, szívből futballoznak.

Wachutka Zoltán, a csapat edzője a mérkőzés után elmondta, nem számított rá, hogy ilyen hamar megszerezni első győzelmét csapata a bajnokságban, s reméli, a lendület a következő mérkőzéseken is kitart.

17:00: A BLSZ II. bajnokságban eddig százszázalékos felnőtt csapatunk az Acélöntő SK-t fogadta a pontvadászat 7. fordulójában. A mieinknél a kezdőcsapatban kapott helyet Vidák Balázs, aki az elmúlt fordulókban remekül teljesített, valamint leülhetett a kispadra a visszatérő Czeglédy Gábor. A mieink remekül kezdték a mérkőzést, s már a 9. percben megszerezték a vezetést Wendler Christopher góljával. Egy perccel később már kettővel vezetett együttesünk, Nagy Márton talált be az Acélöntők kapujába, akik biztosan nem ilyen kezdésről álmodtak. Ezt követően Vidák Balázs percei következtek, csapatunk játékosa szűk 20 perc alatt mesterhármast ért el, így az első félóra végén már 5-0-ra vezetett csapatunk. Ezzel azonban még nem ért véget a félidő, Rábl János két szép találatával hét gólos előnnyel mehettek pihenőre a mienk.

A második félidőben is folytatódott a Goldball-gólparádé: az 57. percben Vidák Balázs megszerezte negyedik gólját a mérkőzésen, majd nem sokkal később Rábl János és Antalics Ádám is betalált, 10-0-ra módosítva az eredményt. A 72. percben jött az ötödik Vidák-gól, majd a 74. és a 82. percben szerzett találatával Rábl János is csatlakozott ötgólos csapattársához. A kegyelemdöfést Winhardt Tamás adta meg az Acélöntőknek a mérkőzés hajrájában, beállítva a megalázó, 14-0-s végeredményt. Csapatunk kimagaslóan játszott, vendégeinknek csak a durváskodásra, illetve a középkezdések gyakorlására maradt ereje.

Csapatunk továbbra is százszázalékos, s magabizotsan vezeti a BLSZ II. bajnokság tabelláját az üldöző Chinoin SC előtt két ponttal.

Szombati eredményeink:

Goldball '94 FC - Acélöntő SK 14:0
Gólszerzők: Rábl (5), Vidák (5), Wendler, Nagy, Antalics, Winhardt

Goldball '94 FC (98) - Lőrinc United 2:0
Gólszerző: Kolozsvári (2)

Goldball '94 FC (99) - Újpesti TE 3-1
Gólszerzők: Gelencsér (2), Györkő

Goldball '94 FC (2000) - Újpesti SC 4-1
Gólszerzők:
 Pap (2), Szász, Szabó B.

 

Gratulálunk csapatainknak a kíváló teljesítményekért!

Horváth Gergely (goldball.hu)
2009-10-03 22:38:58


Bejelentkezés

Elfelejtettem...