Futsal: Meg van az első pont

Futsal NB I.: FTC-Goldball - Aramis 2:2

Hétfőn este az FTC Goldball a Colorspectrum Aramis gárdáját fogadta a Futsal NB I. 4. fordulójában, a Sportmax Arénában. A mérkőzés előtt a vendégek tűntek esélyesebbnek, ám a Fradi sok helyzetet kialakított, s a győzelemtől sem állt messze. A találkozó 2-2-vel zárult, s ezzel az FTC megszerezte első pontját az idei szezonban.


Nem jó előjelekkel kezdődött a találkozó az FTC-Goldball számára. Ismét kiújult Kovacsics Károly sérülése, így ő nem tudta vállalni a játékot. Visszatért viszont a csapatba Kun Gábor, aki még az utolsó felkészülési meccsen sérült meg. Mellette volt még egy új játékos, aki ezen az estét debütált a csapatban. Tóth Krisztiánnak ez volt élete első NBI-es találkozója, eddig csak az U21-es csapatban szerepelt, illetve bemutatkozhatott már az utánpótlás válogatottban is. Szép jövő előtt áll.

Ezúttal Fehér mester nem a fiatalokból álló sorral, hanem a rutinosabbakkal kezdte a találkozót, s egész pályás letámadással igyekezett meglepni az ellenfelet. Ez a taktika be is jött, hiszen a vendégek nem nagyon tudták kihozni a labdát a kapujuk elől. A mérkőzés elején egyik kapu előtt sem adódott igazi gólhelyzet, az FTC-Goldball átlövésekkel próbálkozott, ám a vendégek kapus rendre hárított. Telt az ídő, egyre jobban belelendült a játékba a hazai együttes, több ígéretes helyzetet is kialakítottak, de ezeket nem sikerült kihasználni. A játékrész felénél az ellenfél hatosáról végzett el szabadrúgást a Fradi, de ahelyett, hogy kihasználták volna a lehetőséget, az ellenfél egy kontratámadés végén büntetőhöz jutott. Szűcs ugrott ki egyedül és a visszafutó Simonyi csak szabálytalanul tudta megállítani. Iványi játékvezető zsebéből rögtön előkerült a piros lap. Az új szabályok értelmében, amennyiben a kapus bent áll a kapuban, akkor nem nyilvánvaló gólhelyzet, így csak sárga lap lett volna. Szígorú ítélet volt a kiállítás. Az emberelőnyt sajnos nem tudtuk kivédekezni. A rutinos Aramisnak nem okozott gondot az emberelőnyt gólra váltani. (0-1). A hazaiak azonban nem adták fel, s gyorsan kiegyenlítettek. Kun remekül passzolta fel a hosszún érkező Temesinek a labdát, aki egyből a kapuba továbbított. 1-1.  Ekkor már mind a két csapatnak 5-5 szabálytalansága volt, így várható volt előbb utóbb valamelyik csapat kisbüntetőhöz jut. Ez be is következett. Az Aramis játékosának lövésénél azonban Tóth Gyula a helyén volt és magabiztosan hárított. Ezután még az Aramis kiharcolt két újabb 10 méterest, de kapusunk mind a kettőt magabiztosan hárította. A félidő legvégén a Fradinak is megadatott, hogy betaláljon a kisbüntetőből, de Biczi nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, így döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

Fordulás után feljavultak a vendégek, sokkal kezdeményezőbbek lettek, igaz ebben a játékrészben edzőjük beállította az első félidőben "jegelt" két válogatott játékosát. Többször kellett Tóth Gyulának bravúrt bemutatnia. A 30 percben eljött az amire a bajnokság kezdete óta vártak a hazaiak. Egy gyönyörű egyérintős támadás végén Bita mattolta a vendégeket közelről,s a kapuba lőtt, vezetést szerezve csapatának. 2-1. Óriási volt az öröm a csarnokban, ám a Colorspectrum nem hagyta annyiban a dolog, s kiegyenlített. Egy gyors kontra végén a vendégek játékos-edzője emelt Tóth kapujába. 2-2. Az egyenlítés után mind a két csapat óvatosabb lett, nem vállaltak túl nagy kockázatot, így döntetlen maradt a végeredmény.

Fehér Zsolt: "Végre megszereztük az első pontunkat a bajnokságban, aminek örülök! Viszont van bennem hiányérzet a 3 pontot illetően. Az első félidőben rengeteg helyzetet kihagytunk ismét. Vezethettünk volna több góllal, míg ellenfelünknek nagy helyzete nem is volt, a 3 kisbüntetőt leszámítva. Fordulás után végre előszőr az idei bajnokság folyamán sikerült nekünk megszerezni a vezetést, amit ha okosabban játszunk, növelni is tudtunk volna. Sajnos nem sikerült megőrizni a vezetést, pedig úgy érzem megérdemeltük volna a győzelmet. Fantasztikus volt a hangulat, öröm volt ilyen szurkolótábor előtt játszani. Köszönjük a bíztatást! Reméljük, a következő hazaira még többen kijönnek!"

Horváth Gergely (FTCFutsal, goldball.hu)
2009-10-06 12:50:53


Bejelentkezés

Elfelejtettem...