Köszönetet mondanak a dunaszerdahelyi szurkolók

A dunaszerdahelyi drukkerek levélben mondanak köszönetet mindenkinek, aki szombaton azért utazott el a felvidéki városba, hogy egy futballmeccsen a honfitársaikkal együtt szurkoljanak.


"KEDVES ANYAORSZÁGI TESTVÉREINK!

Boldogság, öröm, meghatottság és könnyek - ezek a szavak jutnak az eszünkbe, ha a szombati mérkőzésre gondolunk, amelyen egy nemzet, egy nép összefogott sajátjaiért, kiállt a felvidéki magyarokért.

Leírhatatlan érzés volt látni, hogy csonka-Magyarország minden szegletéből jöttek buzdítani a felvidéki magyarság bástyáját, jelképét, a dunaszerdahelyi DAC-ot. Megható volt látni azt, ahogy ősi ellenfelek egymás mellett állva, zászlóikat egymás mellé kirakva egységesen szurkoltak és álltak ki a Felvidékért, a magyarságért. Hadd ne említsem név szerint azoknak a csapatoknak a nevét, melyeknek szurkolói eljöttek, félünk ugyanis, hogy véletlenül kifelejtenénk valakit, ezzel mélységesen megbántva őket.

A DAC jelenleg a legnagyobb magyar "színház" a Felvidéken. Minden előadására 6-7000 magyar vált jegyet, s ez az, ami a legjobban szúrja a szlovák politikai elit szemét. Hétről hétre ugyanis magyar zászlók hada küzd a felvidéki magyarság létjogosultságáért.

Engedjétek meg, hogy most ne térjünk ki a mérkőzés alatt történtekre, mert e levél a hála és a köszönet levele. Köszönjük nektek, hogy eljöttetek, hogy támogattatok és biztattatok minket. Köszönjük az érzést, hogy veletek együtt szurkolhattunk, mert így még a brutális rendőri attakot is könnyebben viseltük. Külön köszönet az erdélyi szurkolóknak, hogy pénzt és fáradságot nem kímélve utat találtak Dunaszerdahelyre és jelenlétükkel erősítették bennünk a hitet, hogy ha a magyarokról, a magyarságról van szó, össze tudunk fogni!

Köszönjük!!

a dunaszerdahelyi YELLOW BLUE SUPPORTERS FANCLUB
és a FELVIDÉKI HARCOSOK szurkolói csoport"
 
Korábban írtuk:
Gribek Dániel
2008-11-05 17:42:37


Bejelentkezés

Elfelejtettem...